Nieuws 2012

Lizarddag

Bertus groot is naar de Lizarddag geweest en heeft daar een mooi verslag van gemaakt. Lees hier het verslag van Bertus Groot

Vogelversieren voor de Tentoonstelling

Dit jaar hebben we weer een tekening welke versiert kan worden voor de tentoonstelling van 2012.
De tekening kan je hier downloaden: Versieren TT

Jeugd districtsdag 2012

Jeugdleden het is bijna zo ver. Jullie dag de Jeugddistrictsdag wordt dit jaar gehouden op zondag 30 september. Jullie hebben allemaal persoonlijk al een uitnodiging ontvangen, maar via dit stukje willen we ook dat jullie vereniging hier aandacht aan schenkt. Iedere vereniging moet tenslotte een kleine jaarlijkse bijdrage hieraan leveren en daarom hopen wij ook dat binnen de verenigingen waar jeugdleden aanwezig zijn deze dag gepromoot wordt. Jeugdleden zijn de toekomst voor onze vogelhobby en als we deze jeugdleden op een positieve manier kunnen ondersteunen zal het plezier in het houden en verzorgen van vogels alleen maar toenemen. De locatie is dezelfde als vorig jaar, de bedrijfshal van Gerry Ursem op industrieterrein “de Braken” in Obdam. Op deze locatie kunnen we op de verdieping de keuring laten verrichten en genieten van een hapje en een drankje en in de bedrijfshal beneden de jeugdleden creatief bezig houden.

Het districtsbestuur heeft er voor gezorgd dat er drie keurmeesters zijn benaderd die het mooi vinden om hier aan mee te werken om onze jeugd extra te stimuleren met hun hobby het houden en verzorgen van vogels. Er zal een kanariekeurmeester, een tropenkeurmeester en een parkietenkeurmeester aanwezig zijn. Zelf hebben we voor de jeugd iets creatiefs op het programma staan zoals o.a. het maken van een voerplankje, een ringenplankje of een nestkastje voor de nieuwe jeugdleden zoals we voorgaande jaren ook hebben gemaakt .

Wij hebben er met z’n allen zin in en zullen proberen zo veel mogelijk jeugdleden naar Obdam te krijgen. Natuurlijk is iedereen zowel ouders, leden, bestuursleden van harte welkom om een kijkje te komen nemen en de koffie staat klaar.

Met vriendelijke groeten, Bestuur Vo.V.O.S.

Vogelbeurs Hoorn oktober en november 2012

Beste vogelvrienden Heerhugowaard,
Hoorn organiseert ook dit jaar 2 vogelbeurzen t.w. 13 oktober en 10 november.

De Nationale tentoonstellingstijd is van vrijdag 25 t/m zondag 25 november.

Ons nieuwe onderkomen is:
Wijkcentrum De Huesmolen.


De Huesmolen 60, 1625 HZ Hoorn NH, tel. 0229-231036 De vogelvrienden Hoorn bestaan dit jaar 75 jaar en verwachten 350 vogels in de tentoonstelling en zeker 100 in de verkoopklasse. Ook jij kunt inzenden in Hoorn. Uiteraard is je eerste zorg dat er voldoende vogels op de tentoonstelling in Heerhugowaard komen. Mocht je meer willen weten bezoek de site: vogelvriendenhoorn.nl of stuur mij een email.

Met vriendelijke groet,
Marinus van der Aa
06-416 898 48
mj.vanderaa@quicknet.nl

Zaterdag 11 februari vogelmarkt in Hoorn:

De Vogelvrienden Hoorn en Omstreken” gaan door met het organiseren van vogelmarkten. In het wijkcentrum Risdam zal op zaterdag 11 februari a.s. de grote zaal van 9:30 tot 12:30 uur open zijn voor vogelkwekers en volièrehouders en andere geïnteresseerden. Leden van vogelverenigingen en ook handelaren kunnen hun vogels aanbieden. Ook voor mensen die een gezond voorkamergenootje zoeken t.w. een Kanariepiet of een Parkiet kunnen hier slagen. Kortom, een vogelmarkt om eens rond te lopen en kennis te maken met vogelliefhebbers en hun hobby. Het is de eerste vogelmarkt in het nieuwe seizoen, doe daar je voordeel mee. Vooral voor de liefhebbers die vroeg willen beginnen de mogelijkheid om aan goede kweekvogels te komen. Ook 12 april a.s. is er een vogelmarkt. Wij hopen dat de geplande 3 vogelmarkten in september, oktober en november ook in het wijkcentrum plaats kunnen vinden; helaas is het niet zeker of deze locatie open blijft.

Wijkcentrum Risdam
Scheerder 1
1625 CA HOORN

De entreeprijs zal € 0.50 bedragen en voor de huur van één meter wordt € 2.00 gevraagd. Verkopers kunnen om 9:00 uur de zaal in. Voor vragen of voor het vastleggen van het door u gewenste aantal meters tafel kunt u zich wenden tot K. Vlaar 0229-542131 of 06-22848144 dan wel via zijn e-mailadres cpg.vlaar@kpnplanet.nl.

bog 1